İZLE VIDEO İZLEE KLIP İZLEEE DIZI İZLESENE FILM

izle,video izle,vidio izle,vidyo izle,vido izle,vidivodo,tv izle,+18 izle,dizi izle,bedava video izle,bedava,ıhlamurlar altında,sıla,doktorlar,kara duvak,binbirgece,acemicadı,selena,kader,yersiz yurtsuz,yalancı yarim,hatırla sevgili,beleş izle,free video,müzik video,futbol izle, dini video izle



Sunday, March 2, 2008

Ne çiftetelli ne yengeç dansı İşte zirvenin Kartalı 1-0

Beşiktaş, derbi mücadelesinde Galatasaray'ı tek golle yıktı ve zirveye kuruldu. Tam 137 haftadır liderliğe hasret olan Kara Kartal, İnönü'de Nobre'nin golüyle en üst sıraya tırmanarak, 'şampiyonluk yarışına devam' dedi.
2.3.2008



Maçtan notlar...
Galatasaray, ligde oynadığı son 2 maçta aldığı yenilgilerle liderliği haftaya girilirken 3. durumda bulunan Beşiktaş’a kaptırdı. Kasımpaşa mağlubiyetiyle aldığı yaraya rağmen liderliğini sürdüren sarı-kırmızılılar, Beşiktaş maçından da puan çıkaramayınca, iki haftada kaybettiği 6 puanla, 4 haftadır sürdürdüğü liderliği ezeli rakibine kaptırdı.

NONDA’YI ORTA SAHADA OYNATTI
Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp, orta sahadaki eksikler nedeniyle Hakan Balta’nın yerine bir forvet oyuncusu olan Nonda’yı alırken, bu oyuncu orta sahada mücadele etti.Feldkamp, yaptığı tüm değişikliklerle Beşiktaş’ın dikkatli savunmasını aşamadı.

POZİSYONA GİRMEKTE ZORLANDI
Lider Galatasaray, çok sayıda savunma oyuncusuyla oynayan Beşiktaş karşısında pozisyona girmekte zorlandı.Beşiktaş’a karşı kötü gününde yakalanan sarı-kırmızılılar, çok fazla hatalı pas yapıp, iyi organize olamayınca, mağlubiyete razı oldular. Galatasaray, yediği golden sonra tüm hattıyla rakibin üstüne gidince, kalesinde de çok sayıda gol pozisyonu yaşadı.

LİGDE DERBİLERDE DEPLASMAN PUANI YOK
Galatasaray, ligde bu sezon deplasmanda çıktığı 2 derbi maçtan da puan çıkaramadı.Fenerbahçe ile Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmada rakibine 2-0 yenilen Galatasaray, Beşiktaş deplasmanında da aldığı 1-0’lık mağlubiyetle deplasman derbilerini puansız kapattı.Bu arada, maçın 29. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Holosko’nun baskısında Aykut’un öne çıkmaması Song’u kızdırdı. Song, bir süre kalecisine çıkışarak, daha dikkatli olmasını istedi.

TARAFTAR ŞOK OLDU
Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe’yi eleyerek, BJK İnönü Stadı’na moralli gelen Galatasaraylı taraftarlar adeta şok yaşadı.Kendilerine ayrılan yerden takımlarını coşkulu bir şekilde destekleyen sarı-kırmızılı taraftarlar, stattan boynu bükük ayrıldı.


Tribünler doldu taştı
Beşiktaş-Galatasaray derbisine sporseverler büyük ilgi gösterirken, BJK İnönü Stadı tribünleri tamamen doldu. Derbinin başlamasına saatler kala tribünleri dolduran iki takım taraftarları, büyük bir coşkuyla tuttukları takımlar lehine tezahüratlar yaptı. Galatasaraylı taraftarlar için eski açık tribünde ayrılan bin 607 kişilik bölüm de dolarken, karşılaşmayı yaklaşık 32 bin sporsever izledi.

Cisse'nin yerine Toraman
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Çaykur Rizespor ile oynanan Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında sakatlanan Fransız futbolcu Cisse’nin yerine ön liberoda İbrahim Toraman’ı görevlendirdi. Yine aynı maçta sakatlanan Hırvat futbolcu Gordon Schildenfeld’in yerine ise savunmanın göbeğinde Baki forma giyerken, İbrahim Toraman’ın ön liberoya alınması nedeniyle savunmanın sağında İbrahim Kaş oynadı. Ertuğrul Sağlam, Çaykur Rizespor maçında ilk 11’de oynattığı kaleci Hakan’ı bu kez yedek soyundurup, derbide kaleyi Rüştü’ye teslim etti.

Tandoğan ve Zan ilk 11'de
Beşiktaş’ta sakatlığı geçen Gökhan Zan ile kırmızı kart cezası biten Ali Tandoğan derbi maçta formalarına kavuştu. Gökhan Zan, Baki ile birlikte savunmanın göbeğinde oynarken, Ali Tandoğan orta sahanın sağında görev yaptı. Bu arada sakatlıkları nedeniyle uzun süredir takımdaki yerini alamayan Serdar Özkan ve Mehmet Sedef ise 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Siyah-beyazlılarda sakatlıkları bulunan Bobo, Cisse, Schildenfeld ve Serdar Kurtuluş kadroda yer almadı.

Holosko ve Rüştü ilk kez
Beşiktaş’ın devre arasında transfer ettiği Filip Holosko ile kaleci Rüştü Reçber, siyah-beyazlı formayla ilk kez bir Galatasaray derbisine çıktı. Kaleci Rüştü, ligin ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan derbi maçta forma giymemişti.

Demirören protokole döndü
Son maçlarda protokol tribünü yerine, farklı bir yerde oturmayı tercih eden Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, derbi maçta protokol tribününe geri döndü. Daha önce basın tribünü ile protokol tribünü arasındaki bölümde oturan Demirören, derbiyi Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ve Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat ile birlikte protokol tribününden izledi. Özhan Canaydın ise hafta içindeki Fenerbahçe maçında olduğu gibi yine derbiyi izlemeye gelmedi.

Kapalı'da bayrak şov
Beşiktaşlı taraftarlar, kapalı tribünde yaptıkları bayrak şovuyla takımlarına destek verdi. Kapalı tribünde büyük siyah-beyazlı bayrakları sallayan taraftarlar tribünü adeta karnaval yerine çevirdi. Öte yandan, siyah-beyazlı taraftarlar kapalı tribünde, "Şampiyonluklarımızı, bestelerimizi çalabilirsiniz, ama ruhumuzu asla" yazılı pankart açtı. Galatasaraylı taraftarlar ise maç öncesi açtıkları parlak sarı-kırmızı renklerdeki kağıtlarla, oturdukları tribünü adeta sarı-kırmızıya boyadı.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez"
Karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala Beşiktaş taraftarları kapalı tribünde Türk bayrağı ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazısının bulunduğu dev bayrağı açtı. Bu sırada Beşiktaş ve Galatasaray tribünleri birlikte "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye tezahüratta bulunup, terörü lanetledi. Maç öncesi Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen sınır ötesi harekatta şehit düşen askerler için saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada tribünlerden "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" tezahüratları yapıldı. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazılı bayrakla ilgili olarak "Alkışlamaya değer bir tablo. Futbol seyircimizin bu hassasiyetine hayranlık duymamak mümkün değil" dedi. Başesgioğlu, bir soru üzerine, kendisinin Beşiktaşlı olduğunu belirterek, "Beşiktaşlıyım, ama hepsi bizim kulübümüz. İyi oynayan kazansın" şeklinde konuştu.

Cim Bom'da 4 eksik
Galatasaray, zorlu Beşiktaş maçına 4 eksikle çıktı. Sarı-kırmızılı ekipte, kırmızı kart cezalısı olan Lincoln’ün yanı sıra hasta olan Ayhan, sakatlıkları bulunan Serkan ve Hasan oynayamadı. "Cim bom" da uzun süreli sakatlık yaşayan Uğur ile Linderoth da kadroda yer almazken, Carrusca kadroya giremedi. Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp, Fortis Türkiye Kupası maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle derbide forma giymeyen Lincoln’ün yerine Hakan Balta’yı ilk 11’de oynattı. Feldkamp, bunun dışında kadroda bir değişiklik yapmazken, kalede yine Aykut’u oynattı. Fenerbahçe maçında sakatlık yaşayan ve son ana kadar oynayıp, oynamayacağı belli olmayan Servet, Beşiktaş karşısında ilk 11’de forma giydi.

İlk 11'de tek yabancı
Ligde ve Avrupa’da bir dönem yalnızca Türk oyunculardan kurulu kadrolarla maçlara çıkan Galatasaray, Beşiktaş karşılaşmasına ise ilk 11’de tek yabancıyla çıktı. Sarı-kırmızılı ekipte yabancı oyunculardan sadece Song ilk 11’de oynarken, Barusso, Bouzid ve Nonda da yedek kulübesinde yer aldı.

Lincoln yine göremedi
Sezon öncesinde Galatasaray’a transfer edilen Brezilyalı yıldız Lincoln, Beşiktaş derbisi yaşayamadı. Ligin ilk yarısındaki Beşiktaş maçı öncesi Feldkamp tarafından kadro dışı bırakılan Lincoln, bu hafta da kart cezası nedeniyle oynayamayınca, Beşiktaş maçı yapmadan sezonu tamamlamış oldu.

Kalli 9 yıl sonra İnönü'de
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, 9 yıl sonra teknik adam olarak BJK İnönü Stadı’na ayak bastı. 1999 yılında Beşiktaş’ın teknik patronu olan Alman teknik adam, 9 yıl sonra BJK İnönü Stadı’na çıkmış oldu.

Beşiktaş'ta derbi coşkusu
Beşiktaş ile Galatasarayadrolarını yıldızlarla donatan İstanbul devleri, bugünden itibaren ilk yarının en zorlu maratonuna giriyor. Çünkü Aralık ayında Üç Büyükler, hem Süper Lig’de 4 kritik sınava çıkacak hem de Avrupa Kupaları’nda ‘tamam ya da devam’ karşılaşmaları oynayacak. Lider Galatasaray için bu periyottaki en önemli iki maç belli; Kadıköy’deki Fenerbahçe derbisi, Sami Yen’deki Avusturya Wien mücadelesi... Fenerbahçe’nin fikstürü hayli zor; önce Cim Bom, sonra CSKA, ardından Trabzonspor... Beşiktaş avantajlı gibi gözükse de, üç kritik deplasmanı olması dikkat çekici...

Beşiktaş'ta derbi coşkusu
Beşiktaş ile Galatasaray arasında BJK İnönü Stadı’nda oynanacak karşılaşma öncesi Beşiktaş ilçesinde derbi coşkusu yaşandı. Beşiktaş ilçesi tarihi günlerinden birini yaşarken, siyah-beyazlı taraftarlar gün boyunca zafer şarkıları söyledi. Özellikle ilçenin merkezi yeri olan Köyiçi’nde toplanan taraftarlar, tezahüratlar yapıp maç öncesi eğlendiler.

Geniş güvenlik önlemleri
Derbi maçta geniş güvenlik önlemleri alındı. BJK İnönü Stadı’ndaki dev maç için toplam 2 bin 650 polis görev yaptı. Ev sahibi Beşiktaş Kulübü de derbi için 350 özel güvenlik personelini görevlendirirken, müsabakada toplam 86 kamera ile tespit yapılıyor. Stat çevresi ve içinde önlemler alan emniyet, biletsiz seyircileri stada yaklaştırmadı. Ayrıca tribünlere giren biletli seyirciler ise detaylı bir aramanın ardından içeri alındı.

Galatasaraylılar grup halinde geldi
32 bin 145 kişi kapasiteli BJK İnönü Stadı’nda, konuk Galatasaraylı taraftarlara eski açık tribünde, stat kapasitesinin yüzde 5’lik oranı kapsamında, bin 607 kişilik bölüm ayrıldı. Sarı-kırmızılı taraftarlar bu bölüme gruplar halinde polis çemberi içinde getirildi. Taksim tarafından stada getirilen Galatasaray taraftarları ile Beşiktaş taraftarları arasında stat yanında sözlü atışmalar oldu. Bu sırada küfürlü tezahürat yapan ve meşale yakan her iki takımdan da bazı taraftarlar güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Öte yandan, sarı-kırmızılı taraftarlarının bulunduğu eski açık tribünün iki yanında, Beşiktaş ile Galatasaray taraftarlarının birbirlerini görmelerini engelleyen paneller yer aldı. Galatasaraylı taraftarlara ayrılan bölüm tamamen dolarken, güvenlik nedeniyle eski açık tribünde boşluk bırakıldı.

254 Gazeteci görev yapıyor
Beşiktaş ile Galatasaray futbol takımları arasında oynanacak derbi maçta adeta bir medya ordusu görev yapıyor. Karşılaşmayı 169’u basın tribününde, 85’i de foto muhabiri olmak üzere toplam 254 gazeteci takip etti.

Galatasaray'a küfürlü karşılama
Maçın başlamasına 1 saat 20 dakika kala kontrol amacıyla sahaya çıkan Galatasaraylı futbolcular, Beşiktaşlı taraftarların tepkisine maruz kaldı. Siyah-beyazlı taraftarlar, sarı-kırmızılı futbolculara küfürlü tezahürat yaptı. Sarı-kırmızılı taraftarlar ise futbolcularını tribüne çağırıp sevgi gösterisinde bulundu.

Labels: , ,

AddThis Feed Button

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home



eXTReMe Tracker