İZLE VIDEO İZLEE KLIP İZLEEE DIZI İZLESENE FILM

izle,video izle,vidio izle,vidyo izle,vido izle,vidivodo,tv izle,+18 izle,dizi izle,bedava video izle,bedava,ıhlamurlar altında,sıla,doktorlar,kara duvak,binbirgece,acemicadı,selena,kader,yersiz yurtsuz,yalancı yarim,hatırla sevgili,beleş izle,free video,müzik video,futbol izle, dini video izle



Thursday, January 17, 2008

Türk futbolu yine mahkemelik

Aralarında Futbol Federasyonu Delegesi'nin de bulunduğu 4 kişi, genel kurulun tedbiren durdurulması için mahkemeye başvurdu.
17.1.2008

Şişli Sulh Hukuk Mahkemelerine verilen "ihtiyati tedbir" istemli aynı içerikli 4 ayrı dilekçede, Lütfi Arıboğan, Yunus Egemenoğlu, Kamil Dizdar ve Türkiye Futbol Federasyonu "karşı taraf" olarak yer aldı. Dilekçede, Arıboğan, Egemenoğlu ve Dizdar’ın, Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından, "5719 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un geçici 1. maddesi gereğince TFF Genel Kurulunu toplamak üzere görevlendirildiği hatırlatıldı. Mahkemenin bu konudaki kararını Medeni Kanun’un 75. maddesi uyarınca verdiği belirtilen dilekçede, buna göre görevlendirilen kişilerin ancak Olağanüstü Genel Kurulu toplayabilecekleri savunuldu. Dilekçede, buna rağmen Arıboğan, Egemenoğlu ve Dizdar’dan oluşan kurulun, kendisini "TFF Olağan Genel Kurul Düzenleme Kurulu " olarak adlandırdığı ifade edilerek, bu kurulun mahkemeden aldığı yetkiyi "aşarak ve değiştirerek" olağan bir toplantı yapmaya teşebbüs ettiği ileri sürüldü.

Dilekçede, bu kurulun "Olağan Genel Kurul Toplantısı" yapma konusunda yetkisi olmadığı, bu durumda yapılan ve bundan sonra yapılmak istenen işlemlerin geçersiz olacağı savunularak, söz konusu kurulun, Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesinin "süre kısaltım yetkisinin" devredildiğine dair bir hükmünün olmamasına rağmen, bu yetkiyi kullandığı savunuldu.

Dilekçede şöyle denildi: Karşı taraf son derece kısıtlı bir sürede, 9 Ocak 2008’e kadar, Yönetim Kurulu Kararı alınması da şart edilen Delege Belirlemesi hususunun kendilerine bildirilmesini talep etmektedir. O halde süre kısıtlı olarak bile değil, sırf imkansızlık hali yaratan bir durum olarak sınırlandırılmış ve bir manada Genel Kurul’a katılım imkansızlaştırılmıştır. Kimi kulüplere henüz ulaşmamış tebligata konu gazete ilanı ancak 6 Ocak Pazar günü yapılmış ve bu anlamda 9 Ocak 2008 tarihine kadar istenenleri üstelik TFF Olağan Genel Kurulu Düzenleme Kurulunun eline geçecek şekilde ulaştırabilmek imkansızlaştırılmıştır. Delegeleri olmayan, hatta mahkeme kararına göre divanı da olmayan, neticede iptale mahkum bir Genel Kurula gidildiği" iddia edilen dilekçede, Genel Kurul toplantısının tedbiren durdurulması istendi.

Orduspor Kulübü Başkanı Şükrü Bodur’un yaptığı başvuruyu değerlendiren Şişli 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, "yetkisizlik" kararı vererek dosyayı Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne gönderdi. Diğer taleplerin ise halen mahkemelerce incelendiği öğrenildi.

Labels:

AddThis Feed Button

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home



eXTReMe Tracker