İZLE VIDEO İZLEE KLIP İZLEEE DIZI İZLESENE FILM

izle,video izle,vidio izle,vidyo izle,vido izle,vidivodo,tv izle,+18 izle,dizi izle,bedava video izle,bedava,ıhlamurlar altında,sıla,doktorlar,kara duvak,binbirgece,acemicadı,selena,kader,yersiz yurtsuz,yalancı yarim,hatırla sevgili,beleş izle,free video,müzik video,futbol izle, dini video izle



Tuesday, December 18, 2007

Kutsal topraklarda hac heyecanı

Milyonlarca müslüman bugün haccın en önemli rüknü olan Arafat Vakfesi'ni yaptı.

18.12.2007 16:19

Dünyanın dört bir tarafından hac ibadetini yerine getirmek üzere mukaddes topraklara gelen milyonlarca Müslüman, bugün haccın en önemli rüknü olan Arafat Vakfesi'ni yaptı.

Milyonlarca müslüman, dün geldikleri Arafat ovasında bugün 'vakfe'nin tarifi mümkün olmayan manevi hazzını tattı. "Lebbeyk, Allahümme Lebbeyk" şeklindeki nidalar semalarda yankılandı.

Arafat'ta Hazreti Adem Aleyhisselam'ın Hazreti Havva ile yeryüzünde ilk buluştuğu Cebelürrahme Tepesi'ne çıkan ve ovada vakfeye duran hacı adayları, gözyaşları içinde el açıp Allah'tan af ve mağfiret diledi. Cebelürrahme, aynı zamanda Peygamber efendimizin Eshab-ı Kiram'a ünlü Veda Hutbesi'ni verdiği yer.

181 ülkeden Müslümanların doldurduğu Arafat'ta erkeklerin büründüğü bembeyaz ihramlar, çok etkileyici görüntüler oluşturdu. Yurt dışından gelenler ve ülke içinden katılanlarla hacııların sayısının 4 milyonu bulduğu ifade ediliyor. Suudi Arabistan'ın ilan ettiği tarihe göre Arefe günü Türkiye'den bir gün önce.

Bu sene ilk kez bir İran cumhurbaşkanı da hac için geldi. Mahmud Ahmedinecad, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın daveti üzerine ülkeye geldi.

Hacıların Arafat'ta toplandığı sırada Kabe'nin de örtüsü değiştirildi. Kabe, ipekten yapılmış ve üzerine altın işlemelerle Kur'anıkerim ayetleri yazılmış yeni örtüyle kaplandı. Örtünün 5 milyon dolara mal olduğu ifade edildi.

Hacılar, gün karardıktan sonra Arafat'tan çıkacak, Müzdelife'de de vakfede bulunup 70 adet taş toplayacak ve şeytan taşlamak üzere Mina'ya gidecek. Bu sene her kafile kendilerine ayrılan saatlerde şeytan taşlayacağı için izdiham ihtimalinin azaldığı belirtiliyor. Yarın kurbanını kesen, şeytanı taşlayan hacılar ihramdan çıkacak, ziyaret tavafını ve sa'yini bitirenler hac ibadetini tamamlamış olacaklar.

Hac ibadetinin güvenli bir şekilde yapılması için yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Binlerce güvenlik görevlisi vazifelendirilirken geçici hastane ve klinlkler de oluşturuldu.

İHA

Labels:

AddThis Feed Button

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home



eXTReMe Tracker