İZLE VIDEO İZLEE KLIP İZLEEE DIZI İZLESENE FILM

izle,video izle,vidio izle,vidyo izle,vido izle,vidivodo,tv izle,+18 izle,dizi izle,bedava video izle,bedava,ıhlamurlar altında,sıla,doktorlar,kara duvak,binbirgece,acemicadı,selena,kader,yersiz yurtsuz,yalancı yarim,hatırla sevgili,beleş izle,free video,müzik video,futbol izle, dini video izle



Tuesday, December 18, 2007

Beşiktaş'a 8,5 milyon dolar ceza

İsviçre'deki Del Bosque davası sonuçlandı...

18.12.2007 15:10

İsviçre Federal Mahkemesi'nde bir süredir görüşülen Del Bosque ile Beşiktaş arasındaki alacak davasında, mahkeme Siyah - beyazlıları tam 8, 5 milyon dolar ödemeye mahkum etti.
Beşiktaş'ı şok eden Teknik Direktör Del Bosque davasından gelen kötü haberi duyuran Ligtv'deki habere göre, cuma günü tebliğ edilen bu ceza sonrasında, Beşiktaş'ın 21 gün içinde CAS'a itiraz etme hakkı bulunuyor. Hukuk Kurulu'nun gerekli itirazı yapmak için çalışmalara başladığı bildirilirken, FIFA'nın kararın netleşmesinin ardından Beşiktaş'a ağır yaptırımlar uygulayabileceği de öğrenildi.

FIFA, eğer karar netleşir ve Beşiktaş parayı ödemeyi kabul etmezse, ilk etapta Siyah - beyazlıların ligde 3 puanını silecek. Ardından cezanın ödenmesi için bir uyarı yapacak. Eğer yine ödenmezse, Beşiktaş'ı bir alt lige düşme cezasına çarpıtıracak.

CAS'A İTİRAZ EDEBİLİRLER

Beşiktaş Kulübü ile teknik direktör Vicente Del Bosque arasındaki davada FIFA, siyah-beyazlı kulübe İspanyol teknik adama tazminatının 45 gün içinde ödenmesi veya 21 gün içinde Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) itiraz hakkının kullanılması yönünde bir yazı gönderdi.

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Hukuk İşleri Sorumlusu Levent Erdoğan, FIFA'dan kendilerine gelen yazıda Vicente Del Bosque'ye 4 milyon 909 bin 90 Avro tazminat, 27 Ocak 2005'ten itibaren yüzde 5 faiz ve 15 bin İsviçre Frangı mahkeme masrafının ödenmesinin istendiği, ayrıca yazıda, ödemenin 45 gün içinde yapılması ve 21 gün içinde CAS'a itiraz haklarını kullanabileceklerinin belirtildiğini söyledi.

Erdoğan, bu konuda CAS'a itiraz haklarını kullanacaklarını ifade ederek, ''Bu kararın uygulanabilmesi için bunun Türk mahkemeleri tarafından uyarlanmasına (uygulanmasına), tenfizine (infazına) karar verilmesi lazım gelir. Bu yapılmadan bizden para talep edilemez. CAS'a diyeceğiz ki, FIFA'nın böyle bir uygulamaya hakkı yoktur. Bizim görüşümüze göre FIFA'nın aldığı karar bir tavsiye niteliğindedir. Yabancı bir ülkede alınan kararın, diğer bir ülkede yerine getirilmesi için o ülkenin mahkemeleri tarafından da bu kararın tanınması gerekiyor. Biz tüm itiraz haklarımızı kullanacağız'' şeklinde konuştu.

AJANSLAR

Labels: ,

AddThis Feed Button

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home



eXTReMe Tracker