İZLE VIDEO İZLEE KLIP İZLEEE DIZI İZLESENE FILM

izle,video izle,vidio izle,vidyo izle,vido izle,vidivodo,tv izle,+18 izle,dizi izle,bedava video izle,bedava,ıhlamurlar altında,sıla,doktorlar,kara duvak,binbirgece,acemicadı,selena,kader,yersiz yurtsuz,yalancı yarim,hatırla sevgili,beleş izle,free video,müzik video,futbol izle, dini video izle



Monday, November 19, 2007

Siyasetçiler de 'Facebook'u keşfetti

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan da bu yolla vatandaşlardan gelen mesajları değerlendiriyor.

19.11.2007 13:06

Üyelerin eski arkadaşlarını bulması amacıyla kurulan Facebook isimli internet sitesi, siyasilerin de ilgi odağı oldu. Kendi adına üyelik alan birçok siyasetçi, vatandaşlardan gelecek mesajları değerlendirmeyi amaçlıyor.


Her geçen gün yaygınlaşan 'facebook' isimli internet sitesine üye sayısının Türkiye'den 800 bini geçtiği belirtiliyor. İnsanların eski arkadaşlarını tanıması amacıyla kurulan ve bu nedenle büyük ilgi gören siteye, siyaset dünyasının da ilgi gösterdiği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve daha birçok eski ve yeni siyasetçi, facebook aracılığı ile seçmenlerinden gelen görüş ve önerileri değerlendiriyor.

Facebook'ta siyasiler adına alınan bireysel üyeliklerden çok siyasi propagandayı amaçlayan arkadaş gruplarının bulunması dikkat çekiyor. Birçok siyasetçiyi ağır şekilde eleştiren, hatta hakaret eden arkadaş grupları taraftar toplamaya çalışıyor.

Facebook'ta Başbakan Erdoğan adına açılmış 22 ayrı üyelik bulunuyor. Bu üyeliklerin partililer tarafından açıldığı tahmin ediliyor. Başbakan Erdoğan'ı sevenlerin yanı sıra sevmeyenler de Fecabook'ta grup kurarak propaganda yapıyor. 'Recep Tayyip Erdoğan'ı sevenler ve sayanlar', 'Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı olmasını istemeyenler', 'Laikler ve anti Recep Tayyip Erdoğancılar' gibi siyasi gruplar Fecabook'ta taraftar çekmeye çalışıyor.

Facebook'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül içinde 20'nin üzerinde üyelik bulunuyor. Bunların hemen hemen tamamı Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasına karşı olanlar ile Cumhurbaşkanlığından yana olanlardan oluşuyor. Bunu yanı sırasa, "Abdullah Gül'ü George Clooney'e benzetenleri bulup girişme' veya 'İddia ediyorum Abdullah Gül'ü Ahmet Necdek Sezer'den daha fazla seven bin kişi bulabilirim' gibi ilginç isimli gruplar da bulunuyor.

Facebook'ta üyelik rekoru 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e ait. Ahmet Necdet Sezer'a ait kişisel üyelikte 291 'arkadaş' bulunurken, "Ahmet Necdet Sezer yeniden Cumhurbaşkanı olsun" isimli grubun bin 394, "Ahmet Necdet Sezer parti kursun" grubunun ise bin 160 üyesi bulunuyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile 10 Cumhurbaşkanı Sezer'in üyeliklerinde Cumhurbaşkanı forsuyla çekilmiş fotoğrafları kullanılmış.

Siyasi parti liderleri de Focebook aracılığı ile seçmenlerden gelen mesajları değerlendirme ve çalışmalarını gruplar aracılığıyla duyurma imkanı buluyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal adına alınan üyelikte Baykal'ın bir fotoğrafı yer alıyor. Deniz Baykal'ın 26 arkadaşı bulunuyor. 'Deniz Baykal'ı Recep Tayyip Erdoğan'dan daha çok sevmeyenler' grubu gibi bazı Baykal muhalifi gruplar da bulunuyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli adına alına üyelikte ise fotoğraf bulunmuyor. Bekar olan Bahçeli, Facebook'ta da arkadaş kabul etmiyor. Facebook'ta 'Devlet Bahçeli gitsin' isimli ve MHP'nin eski Genel Başkanı Abparslan Türkeş'in fotoğrafının bulunduğu bir arkadaş grubu da bulunuyor.

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, "Ufuk Uras semineri", "Ufuk Uras fan clup", "Ufuk Uras Appreciation grup" isimli gruplarla Facebook'ta yer alıyor. Uras bu gruplar aracılığıyla çalışmalarını anlatma ve gelen mesajları değerlendirme fırsatı buluyor. Uras'ın üyesi olduğu gruplar ise, 'ırkçılığa ve milliyetçiliğe hayır', Şovenist propagandaya alet olmuyorum', 'Barış hemen şimdi' şeklinde.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise ünlü fötür şapkası ve elinde bir asanın bulunduğu resimle yer alıyor. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da Facebook'ta yer alan siyasetçiler arasında.

Labels: , , , , ,

AddThis Feed Button

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home



eXTReMe Tracker