İZLE VIDEO İZLEE KLIP İZLEEE DIZI İZLESENE FILM

izle,video izle,vidio izle,vidyo izle,vido izle,vidivodo,tv izle,+18 izle,dizi izle,bedava video izle,bedava,ıhlamurlar altında,sıla,doktorlar,kara duvak,binbirgece,acemicadı,selena,kader,yersiz yurtsuz,yalancı yarim,hatırla sevgili,beleş izle,free video,müzik video,futbol izle, dini video izle



Monday, November 19, 2007

Sarışınlar aptallaştırıyor

Erkekler sarışın görünce "düşük zekalı" olduğunu düşünüp kendi zeka performanslarını geriletiyor.

19.11.2007 08:22

Erkeklerin, sarışın kadınlarla karşılaştıkları zaman "düşük zekálı biriyle karşı karşıya oldukları" inancı yüzünden zihinsel performanslarının düştüğü belirlendi.

Araştırmacılar, erkeklere farklı kadın fotoğrafları göstererek genel kültür testleri yaptılar ve "sarışın kadın" fotoğrafı gösterilince puanlarının düştüğünü keşfettiler. Araştırma sonucunda, erkeğin zihinsel performansının düşüş nedeninin sarı saçlar yüzünden dikkatlerinin dağılmasından değil, farkında olmadan sosyal nedenlerle "sarışın düşünmek"ten kaynaklandığı ortaya çıktı.

Paris X-Nanterre Üniversitesi’nde yapılan araştırmayı gerçekleştirenlerden psikoloji profesörü Thierry Meyer, "Stereotiplerle karşılaşan insanlar, genellikle onlarla aynı seviyede davranıyor. Bu durumda sarışınlarla karşılaşan erkekler, farkında olmadan ’aptal sarışın’ stereotipini taklit ediyorlar" dedi.

Bu son araştırma, insan davranışlarının sterotiplerden kuvvetli şekilde etkilendiğini gösteren araştırmaları da doğruluyor. Araştırmacılar, sarışınların son yüzyıl içinde "sterotipleştirilmeye" özellikle yatkın olduğuna inanıyorlar. Geçmişte Marilyn Monroe ve Suzanne Somers gibi film yıldızları "aptal sarışın" olarak ün yapmışlardı. Şimdilerde ise bu unvanı Paris Hilton ve Jessica Simpson gibi ünlüler taşıyor.

Labels: , , ,

AddThis Feed Button

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home



eXTReMe Tracker