İZLE VIDEO İZLEE KLIP İZLEEE DIZI İZLESENE FILM

izle,video izle,vidio izle,vidyo izle,vido izle,vidivodo,tv izle,+18 izle,dizi izle,bedava video izle,bedava,ıhlamurlar altında,sıla,doktorlar,kara duvak,binbirgece,acemicadı,selena,kader,yersiz yurtsuz,yalancı yarim,hatırla sevgili,beleş izle,free video,müzik video,futbol izle, dini video izle



Monday, November 19, 2007

Yağışlar sel oldu

Şiddetli yağışlar, hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor.

19.11.2007 10:09


Dün Muğla'nın Fethiye ilçesinde yağmur ve fırtına nedeniyle balıkçı tekneleri ve yatlar limana güçlükle girebildi. Bodrum'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış kısa sürede sele dönüştü. İlçe merkezleri ve beldelerde, birçok ev ve otelleri su bastı.

Önemli maddî hasarlar meydana geldi. Lodos yüzünden dünyanın en büyük yolcu gemilerinden 'Queen Elizabeth 2', Kuşadası Limanı'na yanaşamadı. Gemi, rotasını Yunanistan'ın Pire Limanı'na çevirdi. Yağışlı hava Balkanlar'ı da etkisi altına aldı. Yunanistan'da hayat felce uğrarken 1 kişi öldü. Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin debileri yükseldi. Nehirlerin kenarlarındaki yollar sular altında kaldı. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da ise sağanak yağış aralıklarla devam ediyor. Sel Tekirdağ'ı çamur deryasına çevirirken Kızılay bölgeye gıda paketi, battaniye ve giyecek gönderdi. Meteoroloji'den ise vatandaşlara uyarı geldi:
"Trakya'da etkili yağışlar 2 gün sürecek. Tedbirli olun." Trakya bölgesinde etkili olduktan sonra yurdun iç kesimlerine doğru ilerleyen sağanak yağış Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde sele sebep oldu. Bodrum'da dün sabah saatlerinde başlayan ve kısa süre devam eden şiddetli yağış sebebiyle, kent merkezi ve beldelerde, birçok ev ve işyerini su bastı. Bazı işyerlerinde önemli çapta maddî hasar oluştu. Şiddetli yağışla ilçede bazı dereler taştı. Trafiğin de aksadığı kentin bazı bölümlerinde kısa süreli elektrik kesintileri yaşandı. Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, bazı ana ve ara yolların suyun yükselmesi yüzünden trafiğe kapandığını, ekiplerin çalışması sonucu bu yollarda trafiğin normale döndüğünü belirtti. Öte yandan Fethiye'de de etkili olan şiddetli fırtına ve lodos hayatı olumsuz etkiliyor. Saatteki hızı 30 kilometreyi aşan şiddetli fırtına, sağanakla birlikte kentteki hayatı felç etti. Teller kopunca şehirdeki elektrikler sık sık kesildi. Bazı evlerin çatısı uçarken, şehir merkezinde çok sayıda ağaç da yıkıldı. İlçedeki Turizm Otelcilik Okulu'nun çatısı fırtına yüzünden yerinden kalkarken, çatıda maddî hasar meydana geldi. Meteoroloji yetkilileri, Muğla'da son 17 günde metrekareye 173,2 kilogram yağış düştüğünü, yağışların bugün de devam edeceğini, yarın etkisini kaybedeceğini belirtti. Tunca Nehri taşınca, yol trafiğe kapandı Edirne'de yağışlardan sonra debisi yükselen Tunca Nehri taştı. Nehir kenarındaki yol, taşma sonucu su altında kaldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uyarısı üzerine yol, belediye görevlilerince araç trafiğine kapatıldı. Yunanistan'da da son iki günde etkili olan şiddetli yağışlar yaşamı felce uğratırken, başkent Atina yakınlarında sel sularına kapılan bir kişinin öldüğü bildirildi. Bodrum, Fethiye, Edirne; Cihan, aa

Kızılay, selzedelere çadır ve gıda dağıttı

Tekirdağ'da sağanak yağışın oluşturduğu selden zarar görenlere, Kızılay'ın gıda paketi ve battaniye dağıtımı sürüyor. Marmara Ereğlisi'ne bağlı Sultanköy beldesinde ise su basan 100 evde su tahliye çalışmaları sürüyor. Selin yol açtığı zararın tespit edilmesine çalışıldığını ifade eden Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, hazırlanacak raporun Başbakanlık Afet Kriz Merkezi'ne ulaştırılacağını belirtti. Selin etkili olduğu Altınova Mahallesi ile Ördeklidere semtinin dere yatağına kurulduğunu bildiren Aygün, selde her şeyini kaybeden vatandaşların acılarını dindirmek için gayret ettiklerini kaydetti. Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Birinci Bölge Müdürü Yusuf Yeşil de yağış sonucu kooperatif binasının sular altında kaldığını söyledi. Bu arada Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da sağanak yağış devam ediyor. Yetkililer son 24 saatte Edirne'de metrekareye 14,6 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

A.A.

Labels: , , , ,

AddThis Feed Button

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home



eXTReMe Tracker