İZLE VIDEO İZLEE KLIP İZLEEE DIZI İZLESENE FILM

izle,video izle,vidio izle,vidyo izle,vido izle,vidivodo,tv izle,+18 izle,dizi izle,bedava video izle,bedava,ıhlamurlar altında,sıla,doktorlar,kara duvak,binbirgece,acemicadı,selena,kader,yersiz yurtsuz,yalancı yarim,hatırla sevgili,beleş izle,free video,müzik video,futbol izle, dini video izle



Monday, November 5, 2007

Erdoğan açıklama yapıyor

Erdoğan: Mekanizmalarla kaybedecek vaktimiz yok

Başbakan Erdoğan ABD'de Ulusal Basın Kulübü'nde konuşuyor:

"İki ülke arasındaki dostluk zaman zaman sınavdan geçmiştir ve bu sınavlardan hep başarıyla geçmiştir. Bizim için hayati önem taşıyan iki konu bulunmaktadır.
İlki 1915 olayları ile ilgili tasarı, ikincisi PKK terör örgütüdür. Ermeni tasarısının Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesi iki ülkeyi yeni bir sınavla karşı karşıya bırakmıştır.


Bazı çevreler bunun bağlayıcılığı olmadığını iddia etmektedir. Ancak bu çabalar Türkiye'yi rencide etmektedir.

Stratejik birlikteliğimizi zedeleyen bu tasarının Kongre'de görüşülmemesi hususunu Sayın Bush'a ilettim ve görüşlerimizi ayrıntılarıyla aktardım. Bu iddialar bugüne kadar ne tarihi ne hukuki temelde kanıtlanabilmiş değildir. Bu iddiayı tarihçiler görüşsün, ispatlanıyorsa biz tarihimizle hesaplaşırız. Bizim değerlerimiz böyle bir soykırıma asla müsaade etmez, böyle bir durum söz konusu değil. Öyleyse bunu ispatlayın. Böyle lobi faaliyetleriyle iddia etmek Türkiye'nin kabul edebileceği birşey değil.

Ben bu mektubuma cevap alamadığıma göre söyleyeceğim birşey kalmıyor.

Türkiye terörün yaşattığı acıları çok iyi bilir. Ülkemiz 30 yıldır bu belaya çok kayıplar verdi. Son bir yılda 45 evladımızı şehit verdik. Bunun uzun vadeli bir mücadele olduğunu biliyoruz. Terör belasının sadece tezahürünü değil kaynaklarını da kurutmak gerekiyor. Bunu hiçbir ülke tek başına yapamadı, uluslararası işbirliği gerekiyor. Sürekli lojistik destek sağlayanlar var. PKK ile mücadelede uluslararası desteği göremedik. Özellikle bazı Avrupa ülkeleri, AB PKK'Yı terör örgütü ilan etmesine rağmen destek vermelerini neyle izah edecekler? Türkiye kendisini ve halkını teröre karşı koruma hakkını tabiatıyla kullanır.

Irak'ın toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Ulusal çıkarlarımızı bölgedeki akıl dışı güç hesaplarına kurban etmemizi kimse bizden beklememelidir. Türkiye'nin daha önceden denenmiş ve işe yaramamış mekanizmalarla kaybedecek vakti kalmamıştır. Türkiye kesin ve acil adımlar beklemektedir. Hükümetimiz gereken tedbirleri almaktadır, almaya da devam edecektir.

Irak'ın kuzeyinde konuşlanarak ülkemizin toprak bütünlüğünü, güvenliğini ve huzurunu tehdit eden bölücü terör örgütüne karşı uluslarası hukukumuzu kullanma noktasına gelmiş durumdayız. Ve bu hakkımızı da kullanacağız. 550 milletvekilimizin evet oyu vardır.Hedefimiz sadece PKK terör örgütüdür.

Gerek AB ülkelerinden gerek ABD'den bu konuda tam dayanışma bekliyoruz.

Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtlıyor:

ABD'nin PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmesi önemli. Bir diğeri istihbarat paylaşımı konusunda gerek sesli gerek görsel paylaşımın yapılması konusunu konuştuk. Ama uzun süreye yayılacak bir paylaşımı değil, anlık istihbarat paylaşımı yapılması. Ortak mücadale platformu oluşturulması konusundaki hassasiyetlerini teyid ettiler. Herşeyi de A'dan Z'ye açıklamamı beklemeyeceksiniz.

Soru: Irak'lı Kürtlere güvenebilecek misiniz?

ABD ve Irak merkezi yönetimiyle yapacağımız dayanışmayı teyid ettiler. Şu anda güvenmek zorundayım. Süreç içinde bunu göreceğiz.

Soru: ABD askerlerinizi geri çekmeniz için ne yapmalı?

Türkiye sınırları içinde ne kadar askerimizin nerede konuşlanacağı kararını Türkiye'den başka kimse veremez. Güvenlik güçlerimiz tedbirlerini almışlardır ve alacaklardır. Bu onların hakkı olduğu gibi görevidir. Benim partim Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde birinci partidir. Kürt kökenli 75 milletvekilim var benim. Terör örgütü hiçbir zaman benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi olmamıştır. İstismar yapmışlardır.

Labels:

AddThis Feed Button

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home



eXTReMe Tracker