İZLE VIDEO İZLEE KLIP İZLEEE DIZI İZLESENE FILM

izle,video izle,vidio izle,vidyo izle,vido izle,vidivodo,tv izle,+18 izle,dizi izle,bedava video izle,bedava,ıhlamurlar altında,sıla,doktorlar,kara duvak,binbirgece,acemicadı,selena,kader,yersiz yurtsuz,yalancı yarim,hatırla sevgili,beleş izle,free video,müzik video,futbol izle, dini video izle



Tuesday, October 30, 2007

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları


J. K. Rowling'in yazdığı Harry Potter serisinin yedinci ve son kitabı olan “Harry Potter and Deathly Hallows” İngiltere'den Çin'e dünyanın dört bir yanındaki kitabevlerinde raflardaki yerini aldı bile. 21 Temmuz tarihinde yayınlanan serinin son kitabı, İngiltere baskısında 608 sayfa, Amerikan baskısında 759 sayfa olarak basıldı. Bir ay boyunca en çok satanlar listesinin zirvesinde kaldı.Kitap ilk 24 saatte ise 11 milyon sattı. Oysa Harry Potter serisinin 6. kitabı “Harry Potter and The Half-Blood Prince”, ABD’de piyasaya çıktığı ilk 24 saatte 6,9 milyon adet satmış ve bugüne kadar en hızlı satılan kitap olmuştu. Yazar J. K. Rowling, kitabın tanıtımını İngiltere'deki Ulusal Tarih Müzesi'nde yapmıştı. Amerikan basımının kitap kapağını yine Mary GrandPré hazırladı.

Türkiye’de çevirisi, önce “Ölümcül Takdis” olarak yayılmıştı; fakat yapılan açıklamadan sonra kitabın Türkçe adı “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları” olarak belirlendi. Kitabın Türkiye’de yayın tarihi ise “9 Ekim” olarak açıklandı. Serinin bu son hikayesi, önceki kitapları gibi dünyada İngilizce’den sonra yayımlanan ilk çevirilerden biri olacak ve Yapı kredi yayınları tarafından yayınlanacak kitap 608 sayfa ve Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutluk tarafından dilimize çevrildi. Yapı Kredi Yayınları ilk baskıyı 100 bin adet olarak planladı.

Kitabın Diğer Ülkelerde Adı:

Bulgaristan: Хари Потър и Смъртоносните светии

Brezilya: Harry Potter e as Relíquias Mortais

Danimarka: Harry Potter og de Dødelige Hyl

Estonya: Harry Potter ja surmapühakud

Fransa: Harry Potter et les Saints Mortuaries

İngiltere: Harry Potter and the Deathly Hallows

İtalya: Harry Potter e il rito mortale

İzlanda: Harry Potter og Fönixreglan

İspanyolca: Harry Potter y os santos mortales

Katalan: Harry Potter i les relíquies mortals

Litvanya: Haris Poteris ir pražütingos relikvijos

Macaristan: Harry Potter és a halálos szentek

Portekiz: Harry Potter e os Santos Mortíferos

Romanya: Harry Potter si Sfintii Muritori

Rusya: Harry Potter i Smertonosnie Relikvii

Türkiye : Harry Potter ve Ölüm Yadigarları

Labels: , , , , , , ,

AddThis Feed Button

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home



eXTReMe Tracker