İZLE VIDEO İZLEE KLIP İZLEEE DIZI İZLESENE FILM

izle,video izle,vidio izle,vidyo izle,vido izle,vidivodo,tv izle,+18 izle,dizi izle,bedava video izle,bedava,ıhlamurlar altında,sıla,doktorlar,kara duvak,binbirgece,acemicadı,selena,kader,yersiz yurtsuz,yalancı yarim,hatırla sevgili,beleş izle,free video,müzik video,futbol izle, dini video izle



Tuesday, February 19, 2008

Unutulmaz maçlar

Fenerbahçe ve Galatasaray için kader haftası. Temsilcilerimiz Avrupa'da çok önemli maçlara çıkıyor. Peki Türk takımları daha önce oynadıkları maçlarda neler yaptı?

19.02.2008 13:32
Avrupa'da çok fazla başarı elde edemedik, ama birçok devi perişan ettik. Göztepe yarı finalde elendi, Eskişehir ikinci oldu. Fenerbahçe Balkan Kupası'nı kaldırdı, Beşiktaş ve Trabzon Avrupa'yı salladı. Efsane kadrosuyla tarih yazan Cimbom, tarifi imkânsız mutluluklar yaşattı.


GÖKHAN KARATAŞ'IN HABERİ

HABERTURK.COM SPOR SERVİSİ

İşte kulüpler bazından şanlı mazimiz

GALATASARAY-DINAMO BÜKREŞ
Tarih: 30 Eylül 1956... Galatasaray'ın Avrupa kupalarında aldığı ilk galibiyet olarak tarihe geçti. Şampiyon Kulüpler Kupası 1. Tur rövanş maçı sarı-kırmızılı temsilcimizin 2-1 üstünlüğüyle bitti. İlk maçı 3-1 kaybeden Cimbom, kupadan elendi.

GÖZTEPE-1860 MÜNİH
Tarih: 3 Eylül 1965... Göztepe, Uluslararası Fuar Şehirleri Kupası(UEFA Kupası)2. Tur ilk maçını Cengiz Karakayalı ve Ertan Öznur'un golleriyle 2-1 kazandı. Rövanşı 9-1 kaybeden temsilcimiz turnuvadan elendi.

GÖZTEPE-ROYAL ANTWERP
Tarih: 26 Eylül 1967... Göztepe'nin Avrupa'da ilk galibiyetini aldığı maçtır. Sahasında oynadığı ilk karşılaşmayı Fevzi Zemzem'in golleriyle 2-1 kazanan sarı-kırmızılı temsilcimiz, deplasmanda golsüz berabere kaldı ve Belçika ekibini eleyerek, Fuar Şehirleri Kupası'nda(UEFA Kupası) tur atladı.

GÖZTEPE-ATLETICO MADRID
Tarih: 22 Aralık 1967... Fuar Şehirleri(UEFA Kupası) 2. Tur maçının kahramanı 'Bombacı' lakaplı Halil Kiraz, 3-0 kazandıkları maçta biri penaltıdan iki gol attı. Penaltı golü, kalecinin bakışları arasında ağları yırttı. Göztepe, bir üst turda Voyvodina’ya elendi.

FENERBAHÇE-AEK
Tarih: 30 Mayıs 1968... Balkan Kupası finali ilk maçını AEK 2-1 kazandı. İkinci maçta Fenerbahçe 1-0 galip geldi ve kural gereği 3. maç oynandı. Çekilen kura sonucu İstanbul'da yapılan karşılaşmayı Ogün Altıparmak(2) ve Yılmaz Şen'in golüyle maçı 3-1 kazanan Sarı Kanarya, kupayı müzesine götürdü.

GÖZTEPE-MARSILYA
Tarih: 11 Eylül 1968... Avrupa Fuar Şehirleri(UEFA Kupası) 1. Turu ilk maçını Halil'in golleriyle 2-0 kazanan Göztepe, rövanş maçında aynı skorla mağlup oldu. Kura sonucu tur atlayan taraf sarı-kırmızılı temsilcimiz oldu.

FENERBAHÇE-MANCHESTER CITY
Tarih: 2 Ekim 1968... Şampiyon Kulüpler Kupası mücadelesini Abdullah Çevrim ve Ogün Altıparmak'ın golleriyle 2-1 kazanan Fenerbahçe, İngiliz devini elemeyi başardı.

GÖZTEPE-OFK BEOGRAD
Tarih: 29 Ocak 1969... Avrupa kupalarında ilk defa bir Türk takımı çeyrek finalde. Göztepe, kupanın en güçlü takımı olarak nitelendirilen OFK Beograd'la yaptığı ilk maçta 3-1 mağlup olmasına rağmen rövanşı 2-0 kazanarak 4. tura çıktı. Göztepe'ye tarihi galibiyeti getiren goller Halil ve Ertan attı.

ESKİŞEHİRSPOR-EGALEO
Tarih: 3 Haziran 1970... Es Es, Balkan Kupası mücadelesinde Yunanistan'ın Egaleo takımını sahasında 3-0, deplasmanda 2-0'la geçti, bir üst tura çıkma başarısını gösterdi.

ESKİŞEHİRSPOR-SEVILLA
Tarih: 16 Eylül 1970... Fuar Şehirleri Kupası'nda(UEFA Kupası) İlk maçı 1-0 kaybeden Eskişehirspor, sahasında Sevilla'yı Fethi Heper'in son dakikada attığı üç golle devirdi: 3-1. Bu galibiyetle tur atlayan Es Es, bir İspanyol takımını eleyen ilk Türk takımı oldu.

ESKİŞEHİRSPOR-MIKKELI
Tarih: 29 Eylül 1971... Kupa Galipleri Kupası 1. Tur ilk maçında Finlandiya'nın Mikkeli takımı ile golsüz berabere kalan temsilcimiz, rövaş maçından 4-0 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı ve bir üst tura yükseldi.

GÖZTEPE-CARDIFF CITY
Tarih: 12 Kasım 1969... İzmir'deki maçta Galler temsilcisini 3-0'la (Fevzi Zemzem, Ertan Öznur, Nielsen) geçen Göztepe, deplasmanda oynadığı rövanş maçında rakibini 1-0 mağlup ederek, tur atladı. 3. turda Roma'yla eşleşen İzmir ekibi, 2-0 ve 0-0'lık sonuçlarla kupadan elendi.

ESKİŞEHİRSPOR-LOKOMOTIF SOFYA
Tarih: 5 Mart 1975... Balkan Kulüpler Kupası Yarı Final maçında Lokomotif Sofya'ya ilk maçta 3-0 yenilen Eskişehirspor, sahasında oynadığı rövanşı 3-0 kazandı ve adını finale yazdırdı. Finalde Yugoslavya'nın Radnicki takımına 0-3 ve 1-4'lük skorlarla yenilince, Balkan Kupası'nda ikinci oldu.

FENERBAHÇE-PSV EINDHOVEN
Tarih: 13 Eylül 1978... Şampiyon Kulüpler Kupası 1. Turu'nda Fenerbahçe, konuk ettiği rakibini 2-1 yendi. Sarı-lacivertli takımın gollerini Raşit ve Amin attı. Rövanşta rakibine 6-1 yenilen temsilcimiz, kupaya veda etti.

TRABZONSPOR-INTER
Tarih: 14 Eylül 1983... Karadeniz ekibi, UEFA Kupası 1. Tur ilk maçında konuk ettiği İtalyan devi Inter'i 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın tek golünü Tuncay attı. Rövanşı 2-0 kaybeden Trabzonspor, UEFA Kupası'na veda etti.

BORDEAUX-FENERBAHÇE
Tarih: 18 Eylül 1985... Temsilcimizin Selçuk Yula, Şenol Çorlu ve Hüseyin Çakıroğlu'nun golleriyle 3-2 kazandığı Şampiyon Kulüpler Kupası 1. Tur ilk maçı, Fenerbahçe tarihine 'Bordeaux destanı' olarak geçti. İstanbul'da yapılan rövanş karşılaşması 0-0 sonuçlanınca, Fenerbahçe tur atlayan takım oldu.

GALATASARAY-WIEDZEW LODZ
Tarih: 18 Eylül 1985... Galatasaray, Kupa Galipleri Kupası ilk maçında Polonya'nın Wiedzew Lodz takımını 1-0 mağlup etti. Galibiyeti getiren golü, 13. dakikada penaltıdan Erkan attı.

FENERBAHÇE-GOTEBORG
Tarih: 6 Kasım 1985... Şampiyon Kulüpler Kupası 2. Tur rövanş maçını Fenerbahçe 2-1 kazandı, ancak ilk maçı 4-0 kaybettiği için elendi. Sarı-lacivertli takımın gollerini İlyas Tüfekçi ve Zafer Tüzün attı.

GALATASARAY-NEUCHATEL XAMAX
Tarih: 9 Kasım 1988... Olaylı geçen Şampiyon Kulüpler Kupası İkinci Tur ilk maçını 3-0 kaybeden G.Saray, Ali Sami Yen'de oynanan rövanş maçında rakibini Tanju(3) ve Uğur'un(2) golleriyle 5-0 yenerek, adını çeyrek finale yazdırdı. Hakemin kafasına atılan bozuk para nedeniyle maçı iptal eden UEFA, yoğun eleştiriler üzerine iptal kararını değiştirdi.

MONACO-GALATASARAY
Tarih: 1 Mart 1989... Tanju'nun fırsatçılığını konuşturarak attığı golle rakibini 1-0 deviren Galatasaray, cezası nedeniyle Almanya'nın Köln kentinde oynadığı rövanşta da 1-1 berabere kalınca, tarihinde ilk kez yarı finale çıktı. Prekazi frikik golüyle, Simoviç muhteşem kurtarışlarıyla G.Saray tarihine geçti.

GALATASARAY-SION
Tarih: 13 Ağustos 1997... Deplasmanda oynadığı Şampiyonlar Ligi Öneleme ilk maçını Hagi, Arif, Ilie ve Suat'ın golleriyle 4-1 kazanan Galatasaray, sahasında konuk ettiği İsviçre temsilcisini yine aynı skorla mağlup ederek, Devler Ligi'ne 'merhaba' dedi.

TRABZONSPOR-BARCELONA
Tarih: 19 Eylül 1990... Kupa Galipleri Kupasi 1. Tur maçı temsilcimizin 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı. Koemanlı, Ferrerli, Stoichkovlu Barcelona karşısında alınan bu galibiyet Karadeniz ekibinin tarihindeki en büyük başarıdır. Golün ismi Hami Mandıralı'ydı. Barcelona, iki hafta sonra Nou Camp'da yapılan karşılaşmayı 7-2 kazandı.

FENERBAHÇE-GUIMARAES
Tarih: 19 Eylül 1990... Fenerbahçe, UEFA Kupası'nın ilk maçında Portekiz'in güçlü ekibi Guimaraes'i farklı yendi: 3-0. Temsilcimizin gollerini Vokri, Turhan ve penaltıdan Şenol attı. Rövanşı da 3-2 kazanan Fenerbahçe, Portekiz ekibini eledi.

OLYMPIC LYON-TRABZONSPOR
Tarih: 23 Ekim 1991... Trabzonspor, deplasmanda oynadığı UEFA Kupası 2. Tur ilk maçını 4-3 kazanmayı başardı. Bordo-mavili takımın golleri Şeyhmuz, Hami Mandıralı, Orhan ve Bursac'dan geldi.

TRABZONSPOR-OLYMPIC LYON
Tarih: 6 Kasım 1991... UEFA Kupası 2. Tur rövanşında Trabzonspor 4-1 galip geldi. Zaferi getiren gollerde Hami, Hamdi, Bursac ve Orhan'ın imzası vardı. Bu sonuçla bordo-mavili temsilcimiz bir üst tura adını yazdırdı, ancak BK 1903'e elendi.

BANIK OSTRAVA-GALATASARAY
Tarih: 6 Kasım 1991... Galatasaray, yenik duruma düştüğü Kupa Galipleri Kupası mücadelesini Yusuf ve Kosecki'nin penaltı golüyle 2-1 kazandı, Çek rakibini eleyerek, 3. Tura çıktı. Mustafa kırmızı kart gördü, Hayrettin kalesinde devleşti.

GALATASARAY-EINTRACHT FRANKFURT
Tarih: 4 Kasım 1992.. Galatasaray, UEFA Kupası 2. Tur ikinci maçını Uğur Tütüneker'in erken gelen golüyle 1-0 kazandı ve rakibini kupadan eledi. Kaleci Hayrettin yıldızlaştı, Galatasaray, milyonlarca futbolseveri yine sokaklara döktü.

GALATASARAY-ROMA
Tarih: 9 Aralık 1992... Galatasaray, iki kez geriye düştüğü maçı Mustafa Kocabey(2) ve Arif'in golleriyle 3-2 kazanmayı başardı. Almanya'da oynanan rövanş karşılaşmasını 3-1 kaybeden Cimbom, kupaya veda etti. Hatalı goller yiyen Hayrettin eleştiri oklarının hedefi oldu.

ASTON VILLA-TRABZONSPOR
Tarih: 18 Ekim 1994... Trabzon'da oynanan UEFA Kupası 2. Tur ilk maçında İngiltere'nin Aston Villa takımını 1-0 deviren Trabzonspor, bir zafere daha imza attı. Karadeniz ekibine galibiyeti getiren golü Küçük Orhan attı. İkinci maçı 2-1 kaybetmesine rağmen averaj üstünlüğüyle 3. Tura çıkan bordo-mavili takım, Lazio'ya iki maçta da yenilince elendi.

GALATASARAY-BARCELONA
Tarih: 23 Kasım 1994... Galatasaray, yenik duruma düştüğü maçı Arif ve Hakan Şükür'ün penaltıdan attığı gollerle 2-1 kazandı. Bu maç, bir Türk takımının Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiği ilk galibiyet olarak tarihe geçti.

GALATASARAY-PARIS SAINT GERMAIN
Tarih: 17 Ekim 1996... Galatasaray, Kupa Galipleri Kupası 2. Tur ilk maçında son Kupa Galipleri Kupası Şampiyonu PSG'yi Hakan Şükür(2), Tugay ve Hakan Ünsal'ın golleriyle 4-2 mağlup etti. İki hafta sonra yapılan rövanş karşılaşmasını talihsiz bir şekilde 4-0 kaybeden Cimbom, turnuvaya veda etti.

MANCHESTER UNITED-FENERBAHÇE
Tarih: 30 Ekim 1996.. Fenerbahçe, 40 yıldır sahasında yenilmeyen İngilizler'in yıldızlar topluluğu Manchester United'ı 1-0 mağlup ederek, tarihe geçti. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kalecilerden Danimarkalı Schmichael'ı avlayan isim olan Boliç, bu golle hafızalara kazındı.

TRABZONSPOR-BOCHUM
Tarih: 16 Eylül 1997... UEFA Kupası 1. Tur ilk maçında sahasında konuk ettiği Alman rakibi karşısında 2. dakikada talihsiz bir penaltıyla yenik duruma düşen temsilcimiz, Hami(penaltıdan) ve Çetin'in golleriyle galibiyete ulaştı: 2-1.

BEŞİKTAŞ-PARIS SAINT GERMAIN
Tarih: 1 Ekim 1997... Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde ilk galibiyetini alıp, ilk golünü attıgı maç olarak tarihe geçti. Kara Kartal Oktay Derelioğlu(2) ve Ertuğrul Sağlam'ın golleriyle Fransız rakibini dağıttı: 3-1.

BEŞİKTAŞ-GOTEBORG
Tarih: 22 Ekim 1997... İlk Şampiyonlar Ligi deneyimini yaşayan Beşiktaş, muhteşem seyircisinin desteği ile İsveç'in güçlü temsilcisi Göteborg'u Oktay'ın 5. dakikada attığı tek golle devirdi.

FENERBAHÇE-PARMA
Tarih: 15 Eylül 1998... UEFA Kupası 1. Tur ilk maçında Fenerbahçe, İtalyan temsilcisini 1-0 yendi. Sarı-lacivertli takımın golünü Moldovan kaydetti. Turnuva sonunda şampiyon olan Parma'ya, tek mağlubiyeti temsilcimiz tattırdı. Fenerbahçe, rövanş maçını 3-1 kaybetmişti.

HERTHA BERLIN-GALATASARAY
Tarih: 26 Ekim 1999... Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı almasını sağlayan dönüm maçlarından birisi. Geriye düştüğü maçı Hakan Şükür(2), Tugay ve Okan'ın golleriyle 4-1 kazanan sarı-kırmızılılar, UEFA Kupası'na katılma umudunu Milan maçına taşıdı.

GALATASARAY-MILAN
Tarih: 3 Kasım 1999... Galatasaray'ın UEFA Kupası'na katılıp, kazanmasına yol açan tarihi maç. Karşılaşmanın son 5 dakikasına 2-1 mağlup giren sarı-kırmızılı takım, Hakan Şükür ve Ümit Davala'nın penaltı golüyle 3-2 galip geldi ve UEFA'ya katılma hakkını kazandı. Maçı kazanması durumunda Devler Ligi'nde yoluna devem edecek olan İtalyan ekibi, yediği iki şok golle hem Şampiyonlar Ligi'nden, hem de UEFA'dan elendi.

GALATASARAY-BOLOGNA
Tarih: 9 Aralık 1999... 1-1'lik skorla İtalya'dan avantajlı dönen Galatasaray, Ali Sami Stadı'ndaki rövanşı 2-1 kazanarak, Bologna'yı eledi ve Avrupa'da yoluna devam etti. Cimbom'un tarihine yeni bir zafer eklenmesini sağlayan golleri Hasan Şaş ve Ümit Davala kaydetti.

BORUSSIA DORTMUND-GALATASARAY
Tarih: 2 Mart 2000... UEFA Kupası 4. Tur ilk maçında Alman devine konuk olan sarı-kırmızılılar, Hakan Şükür ve Hagi'nin golleriyle 2-0 kazandı. İki hafta sonra İstanbul'da yapılan maçtan gol sesi çıkmadı ve Galatasaray, UEFA Kupası'nda çeyrek finale çıktı.

REAL MALLORCA-GALATASARAY
Tarih: 16 Mart 2000... UEFA Kupası Çeyrek Final ilk maçında İspanya deplasmanına çıkan Galatasaray, 20 dakika içinde Arif, Hakan Şükür, Emre ve Okan'la karşılaşmayı rahat bir şekilde kazandı: 4-1. Sahasında oynadığı rövanş maçından 2-1 galip ayrılan Cimbom, Kupa 2'de yarı finalist oldu.

GALATASARAY-LEEDS UNITED
Tarih: 6 Nisan 2000... Galatasaray, UEFA Kupası Yarı Final ilk maçını Capone ve Hakan Şükür'ün golleriyle 2-0 kazandı. İngiliz ekibiyle deplasmanda 2-2 berabere kalan Aslan, finalde Arsenal'in rakibi oldu.

ARSENAL-GALATASARAY
Tarih: 17 Mayıs 2000. Arsenal önünde Hagi’nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan sarı-Kırmızılılar, penaltılara giden maçı 4-1 kazandı ve UEFA Kupası'nı kazanan ilk ve tek Türk ekibi oldu. Ergün, Hakan Şükür, Ümit Davala ve Popescu penaltıları kaçırmadı, bu büyük zaferin en büyük mimarları oldu.

GALATASARAY-REAL MADRID
Tarih: 25 Ağustos 2000... Monaco'daki süper finalde Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid'i 2-1 yenip, UEFA Kupası'ndan sonra Süper Kupa'yı da kazandı. İlk golü penaltıdan Jardel attı, 79. dakikada Raul'un penaltıyı gole çevirmesinden sonra maç uzadı. Sarı-kırmızılılar, Jardel'in altın golü ile maçı kazandı.

GALATASARAY-MONACO
Tarih: 12 Eylül 2000... Şampiyonlar Ligi grup ilk maçında Monaco'yu konuk eden Galatasaray Jardel, Hagi'nin golleriyle 2-0 öne geçti, Nonda ve Simone'nin penaltı golüyle sarsıldı. 82'de Capone Ali Sami yen'i bayram yerine çevirirken, Cimbom tarihinde ilk kez Devler Ligi'ne üç puanla başladı.

ANTALYASPOR-WERDER BREMEN
Tarih: 14 Eylül 2000... UEFA Kupası 1. Tur ilk maçında Antalyaspor, Almanya'nın Werder Bremen takımını Gaudinove Atilla Birlik'in golleriyle 2-0 mağlup etmeyi başardı. Rövanşı 6-0 kaybeden temsilcimiz, kupadan elendi.

BEŞİKTAŞ-BARCELONA
Tarih: 19 Eylül 2000... Scala yönetimindeki Beşiktaş, İnönü'de konuk ettiği Rivaldo, Kluivert, Overmars ve Frank De Boer gibi yıldızlardan oluşan dünyanın en güçlü takımlarından Barcelona'yı 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Zaferin golleri, Ahmet Dursun(2) ve Nouma'nın imzasını taşıyordu.

GALATASARAy-GLASGOW RANGERS
Tarih: 27 Eylül 2000... Şampiyonlar Ligi (D) Grubu 3. maçına 4 asından yoksun çıkan Galatasaray, eski oyuncusu Tugay Kerimoğlu'nun formasını giydiği Glasgow Ranges'ı Bülent Akın, Hakan Ünsal ve Jardel'in golleriyle 3-2 devirdi, gruptaki puanını 6'ya çıkardı.

GALATASARAY-PARIS SAINT GERMAIN
Tarih: 6 Aralık 2000... Ali Sami Yen'deki maçta baştan sona atak bir futbol sergileyen Galatasaray, maçın ikinci yarısının hemen başında Jardel'in düşürülmesiyle penaltı kazandı. Penaltı vuruşunu gole çeviren Ümit Davala, takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşma bu sonuçla bitti.

GALATASARAY-DEPORTIVO
Tarih: 14 Şubat 2001... Galatasaray, (B) Grubu'nda Milan beraberliği ve PSG galibiyetinin ardından Deportivo'ya da puan kaptırmadı. Karşılaşmanın tek golünü 11. dakikada Suat Kaya attı.

GALATASARAY-MILAN
Tarih: 7 Mart 2001... Şampiyonlar Ligi (B) Grubu 5. maçında Galatasaray, Ali Sami Yen'de konuk ettiği Mılan'ı bir kez daha devirdi: 2-0. Hagi ve Jardel'in golleriyle coşan Cimbom, bu galibiyetle Depotivo, Milan ve PSG'nin bulunduğu gruptan 10 puan ve averajla 2. olarak çeyrek finale yükseldi.

GALATASARAY-REAL MADRID
Tarih: 3 Nisan 2001... Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez bir Türk takımı çeyrek final oynuyor. Galatasaray, 2-0 geriye düştüğü Devler Ligi çeyrek final ilk maçını 3-2 kazandı. Ümit Davala, Hasan Şaş ve Jardel'in golleriyle rakibine hayal kırıklığı yaşatan Cimbom, rövanşı 3-0 kaybederek son 4'ü kaçırdı.

FENERBAHÇE-GLASGOW RANGERS
Tarih: 22 Ağustos 2001... Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi 3. Öneleme Turu ilk maçında golsüz berabere kaldığı rakibini sahasında 2-1 yenerek, 2. kez Devler Ligi'ne 'merhaba' dedi. Temsilcimizin gollerini Revivo ve Serhat Akın attı.

GALATASARAY-LAZIO
Tarih: 11 Eylül 2001... Taraftarlar, İkiz Kuleler'e yapılan terör saldırısını tribünde öğrendi, maç öncesi bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Galatasaray, Sergen'in yıldızlaştığı maçtan Ümit Karan'ın golüyle 1-0 galip ayrıldı, Şampiyonlar Ligi'ne 3 puanla başladı.

BEŞİKTAŞ-CHELSEA
Tarih: 1 Ekim 2003... İlhan Mansız'ın gereksiz kırmızı kartına rağmen, Sergen Yalçın'ın muhteşem futbolunu 2 golle süslemesiyle Beşiktaş tarihi zaferlerine bir yenisini daha ekledi. Stamford Bridge'de İngilizler'e futbol dersi veren Kartal, Sparta Prag'ın son dakikada Lazio'ya attığı gol nedeniyle Devler Ligi'ne veda etti.

GALATASARAY-OLYMPIAKOS
Tarih: 21 Ekim 2003... Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Şampiyonlar Ligi grup maçında Galatasaray, ilk 20 dakikadaki güzel futboluyla 1-0 kazandı. Karşılaşmanın tek golünü Cihan Haspolatlı attı.

BEŞİKTAŞ-SPARTA PRAG
Tarih: 4 Kasım 2003... İnönü Stadı'nda oynanan Şampiyonlar Ligi (G) Grubu maçında Beşiktaş, savunma ağırlıklı bir futbol ortaya koyan Sparta Prag'ı Ronaldo'nun kafa golüyle geçti: 1-0.

GALATASARAY-JUVENTUS
Tarih: 2 Aralık 2003... Galatasaray, terörü bahane edip İstanbul'a gelmek istemeyen Juventus'u 55 bin Türk'ün Ali Sami Yen'e çevirdiği Westfalen Stadı'nda Hakan Şükür'ün muhteşem golleriyle 2-0 yendi. Son maçında öne geçmesine karşın Real Sociedad'la berabere kalan Cimbom, yoluna UEFA Kupası'nda devam etti.

FENERBAHÇE-SPARTA PRAG
15 Eylül 2004... Şampiyonlar Ligi grup ilk maçında Sarı Kanarya konuk ettiği, Sparta Prag'ı Pierre van Hooijdonk'un golüyle 1-0 mağlup etti. Bu galibiyetle Fenerbahçe, Devler Ligi'nde 7 maçlık galibiyet hasretine son verdi.

TRABZONSPOR-ATLETICO BILBAO
16 Eylül 2004... UEFA Kupası 1. Tur ilk maçında Trabzonspor, İspanyol rakibini sahasında 3-2'lik skorla devirdi. Goller Gonzales (K.K.), Mehmet Yıldız ve Gökdeniz'den geldi. Temsilcimiz, deplasmanda oynanan rövanş maçında 2-0 mağlup oldu ve kupaya veda etti.

ATLETIC BILBAO-BEŞİKTAŞ
Tarih: 4 Kasım 2004... Beşiktaş, UEFA Kupası'ndaki ilk maçında İspanyol rakibini 3-1 yendi. Siyah-beyazlıların gollerini Ali Güneş, Carew ve İbrahim Akın kaydetti. Bilbao'nun tek golü Ezquerro'dan geldi.

SPARTA PRAG-FENERBAHÇE
Tarih: 23 Kasım 2004... İlk maçta 1-0 yendiği rakibini deplasmanda da aynı skorla mağlup eden Fenerbahçe, Manchester United'ın sahasında Lyon'u 2-1 yenmesi sonucu yoluna UEFA Kupası'nda devam etme hakkı kazandı. Karşılaşmanın tek golünü Kovas kendi kalesine attı.

FENERBAHÇE-MANCHESTER UNITED
Tarih: 8 Aralık 2004... Şampiyonlar Ligi grup maçında İngiliz ekibini konuk eden Sarı-lacivertliler, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Tuncay attığı 3 golle karşılaşmaya damgasını vururken, Fenerbahçe Avrupa defterini 9 puanla kapadı.

KAYSERİSPOR-LARISSA
Tarih: 22 Temmuz 2006... Intertoto Kupası 3. Tur ilk maçında Yunanistan'ın FC Larissa takımıyla deplasmanda golsüz berabere kalan Kayserispor, rövanşı Gökhan Ünal'ın 2 golüyle kazandı. Kayseri ekibi, İntertoto'dan UEFA Kupası'na kalan ilk Türk takımı olmayı başardı.

KAYSERİ ERCİYESSPOR-MACCABI TEL AVIV
Tarih: 30 Ağustos 2007... Kimsenin şans vermediği Erciyesspor, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı rakibini sahasında 3-1 mağlup ederek, UEFA Kupası'nda bir üst tura çıkmayı başardı. Goller İlhan, Köksal ve Alaattin imzasını taşıyordu.

FENERBAHÇE-INTER
Tarih: 19 Eylül 2007... Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi (G) Grubu ilk maçında İtalyan devini 1-0 mağlup etti. Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçın tek golünü Deivid attı. Brezilyalı yıldızın şık golü, 2006-07 Devler Ligi grup maçlarının 'en iyi 10 golü' arasına girdi. Grubunu 11 puanla ikinci sırada tamamlayan sarı-lacivertliler, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkma başarısını gösterdi.

BEŞİKTAŞ-LIVERPOOL
Tarih: 6 Kasım 2007... Şampiyonlar Ligi (A) Grubu 3. maçında İngiliz devini konuk eden Beşiktaş, Serdar Özkan ve Bobo'nun goleriyle 2-1 galip geldi, Avrupa'daki tarihi başarılarına bir yenisini daha ekledi. Bir sonraki maçta ise 8-0'lık tarihi bir yenilgi alan Kara Kartal, grubunu 6 puanla son sırada tamamladı.

FENERBAHÇE-PSV EINDHOVEN
Tarih: 7 Kasım 2007... Sarı-lacivertliler, muhteşem oynadı, ayakta alkışlandı, Şampiyonlar Ligi'nde bir zafere daha imza attı. Marcellis (kendi kalesine) ve Semih'in golleri 3 puanı getirdi. Fenerbahçe'nin, Avrupa arenasında üst üste 9. maçta da bileği bükülmedi.

FENERBAHÇE-CSKA MOSKOVA
Tarih: 12 Aralık 2007... Edu'nun kendi kalesine attığı golle sarsılan Fenerbahçe, Alex'in muhteşem füzesiyle şoktan çabuk çıktı. İlk yarı bu skorla tamamlanacak derken, Uğur Boral 'soyunma odasına galip gidelim' dedi. Son dakikada sahneye tekrar Uğur çıktı ve karşılaşmanın skorunu belirledi: 3-1. Fenerbahçe, tarihinde ilk kez Devler Ligi'nde bir üst gruba çıktı.

BEŞİKTAŞ-MARSILYA
Tarih: 28 Kasım 2007... Siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'ndeki 5. maçında Erik Gerets'in takımı Marsilya'yı 2-1 mağlup etti. Kartal, Şilili oyuncusu Tello'nun 27'deki müthiş frikiğiyle öne geçti, Taiwo 65'te eşitliği sağladı. 88'de Delgado'nun asistinde Bobo üç puanı getiren golü kaydetti

Labels:

AddThis Feed Button

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home



eXTReMe Tracker