İZLE VIDEO İZLEE KLIP İZLEEE DIZI İZLESENE FILM

izle,video izle,vidio izle,vidyo izle,vido izle,vidivodo,tv izle,+18 izle,dizi izle,bedava video izle,bedava,ıhlamurlar altında,sıla,doktorlar,kara duvak,binbirgece,acemicadı,selena,kader,yersiz yurtsuz,yalancı yarim,hatırla sevgili,beleş izle,free video,müzik video,futbol izle, dini video izle



Friday, December 21, 2007

Leverkusen'i tanıyalım

Galatasaray'ın UEFA Kupası'ndaki rakibi Bayer Leverkusen, Almanya Bundesliga'nın köklü ekiplerinden biri.
21.12.2007

1904 yılında kurulan ekip, maçlarını 22500 kişilik Bay Arena Stadyumu'nda oynuyor. Takımın teknik direktörlüğünü ise Michael Skibbe yapıyor. Kadrosunda Sergej Barbarez, Theofanis Gekas, Stefan Kiessling, Manuel Friedrich ve Carsten Ramelow gibi yıldız isimleri bulunduruyorlar.

İlk yarısı tamamlanan Almanya Bundesliga'da da son haftalardaki etkili performansıyla dikkat çeken Bayer Leverkusen, ligde lider Bayern Münih'in 6 puan gerisinde, 30 puanla 4. sırada bulunuyor.

UEFA Kupası 3. turunda Galatasaray’ın rakibi olan Alman ekibi Bayer 04 Leverkusen, sarı-kırmızılı takım gibi UEFA Kupası’nı müzesine götüren ekipler arasında yer alıyor.

Bu sezon UEFA Kupası 1. turunda Portekiz temsilcisi Leiria’yı 3-1 ve 3-2’lik sonuçlarla eleyen Bayer 04 Leverkusen, Spartak Moskova, FC Zürih, Sparta Prag ve Toulouse’la mücadele ettiği (E) Grubu’nda ise 3 galibiyet alıp, 1 kez yenilerek topladığı 9 puanla ilk sırada yer almayı başardı.

1987-88 sezonunda İspanyol ekibi Espanyol’u finalde mağlup ederek UEFA Kupası’nı kazanmayı başaran Bayer 04 Leverkusen, milli futbolcu Yıldıray Baştürk’ün de kadrosunda yer aldığı 2001-2002 sezonunda ise Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde final oynama başarısı gösterdi. Alman ekibi finalde Real Madrid’e 2-1’lik skorla boyun eğdi.

Avrupa kupaları tarihinde toplam 137 maça çıkan Bayer 04 Leverkusen, 59 galibiyet, 33 beraberlik ve 45 yenilgi aldı. UEFA Kupası’nda ise bugüne kadar çıktığı 62 maçta 27 galibiyet ve 17 beraberlik elde ederken, 18 karşılaşmada ise rakiplerine yenilmekten kurtulamadı.

GÜÇLÜ KADRO
Almanya Birinci Ligi Bundesliga’da geride kalan 17 haftada 30 puan toplayarak 4. sırada kendine yer bulan Bayer 04 Leverkusen, güçlü kadrosuyla dikkat çekiyor.

Takımın kaptanlığını yapan Carsten Ramelow’la birlikte, Bernd Schneider, Tranquillo Barnetta, Theofanis Gekas, Stefan Kiessling, Sergej Barbarez ve Manuel Friedrich kadrodaki önemli isimler.

Almanya’nın köklü kulüpleri arasında yer alan Bayer 04 Leverkusen, 1904 yılında kurulurken, takımın lakabı olarak ise "İşçi sınıfı" anlamına gelen (Werkself) kullanılıyor. Teknik direktörlüğünü Michael Skibbe’nin yaptığı Alman temsilcisi, karşılaşmalarını 22 bin 500 seyirci kapasiteli Bay Arena’da oynuyor.

TÜRK TAKIMLARIYLA İKİ KEZ EŞLEŞTİ
Bayer 04 Leverkusen, Avrupa kupalarında bugüne kadar Türk takımlarıyla iki kez eşleşti. Fenerbahçe ile 2001-02 sezonu Şampiyonlar Ligi grubunda karşılaşan Alman ekibi her iki maçı da 2-1 kazanmayı başarırken, 2006-07 UEFA Kupası grubunda karşılaştığı Beşiktaş’ı da kendi evindeki maçta 2-1 yendi.

Labels:

AddThis Feed Button

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home



eXTReMe Tracker