İZLE VIDEO İZLEE KLIP İZLEEE DIZI İZLESENE FILM

izle,video izle,vidio izle,vidyo izle,vido izle,vidivodo,tv izle,+18 izle,dizi izle,bedava video izle,bedava,ıhlamurlar altında,sıla,doktorlar,kara duvak,binbirgece,acemicadı,selena,kader,yersiz yurtsuz,yalancı yarim,hatırla sevgili,beleş izle,free video,müzik video,futbol izle, dini video izle



Thursday, November 22, 2007

Euro 2008'de rakipler kim olacak

Türkiye'nin 4. torbadan katılacağı kura çekimleri 2 Aralık'ta...

22.11.2007 10:14

13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) Grubu'ndaki 12. ve son maçında İstanbul'da Bosna-Hersek'i 1-0 yenen Türkiye (A) Milli Takımı, 2008 yılında İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyecekleri finallere katılmaya hak kazandı. Ali Sami Yen Stadı'ndaki maçtan Nihat Kahveci'nin golüyle galip ayrılan Türk Milli Takımı, puanını 24'e yükseltti ve grubu lider olarak tamamlamayı daha önce garantileyen Yunanistan'ın ardından ikinci sırayı alarak, finallere adını yazdırdı.
ADA'DA HIRVATLARIN GOL YAĞMURU

Wembley’de büyük hüsran... İngiltere, 88 bin seyircisinin önünde Hırvatistan’a 3-2 mağlup oldu, 23 yıl sonra ilk kez finallere katılamadı.

Rusya’da büyük sevinç

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde gecenin tartışmasız en heyecanlı maçı İngiltere’de Wembley Stadı’nda oynandı. E Grubu’nda finalleri garantileyen Hırvatistan, prestij için çıktığı maçta İngiltere’yi 3-2 yendi. Rusya’da, Andorra’yı yine deplasmanda 1-0 mağlup edince Ada futbolu tarihinin en büyük hüsranlarından birini yaşadı. Hırvatlar, 29 puanla birinci olurken, Rusya da 24 puanla İngilizler’in 1 puan önünde Avusturya ve İsviçre’nin organize ettiği şampiyonanın yolunun tuttu.

‘Steve McClaren istifa’

Kranjar ve Olic ile konuk takım 2-0 öne geçti. 88 bin kişi o anda dondu. Lampard ve Crouch’la skoru eşitleyen İngilizler, 77’de Petric’in attığı golle 1984 yılından sonra ilk kez Avrupa Şampiyonası’na katılamamanın hayal kırıklığını yaşadı. Taraftarlar, teknik direktör Steve McClaren’in istifasını istedi. Rusya ise, Sychev’in sayısıyla Andorra’yı yıktı. Spartak Moskova Başkanı maç öncesi, Hırvatları’ın İngilizleri yenmesi halinde maçın en iyi 4 adamına Mercedes marka araba vaat etmişti.

İsveç güle oynaya...

F Grubu'nda İbrahimovic’li İsveç, Letonya’yı sahasında 2-1 yendi. 1 puanın bile Avrupa Futbol Şampiyonası’na gitmeyi garantileyeceği maçta ev sahibi, rakibini Alback ve Kallstrom’la yıktı. Konuk ekibin tek sayısı Laizans’tan geldi. Bu grupta İspanya da garantilemişti. A Grubu’nda Portekiz, Finlandiya ile golsüz berabere kalarak Polonya’nın ardından finalleri garantiledi.

TÜRKİYE 4. TORBADA YER ALACAK

Luzern Kültür ve Kongre Merkezi'nde, TSİ 13.00'te başlayacak kura çekimi sonucunda, ev sahipleri İsviçre ve Avusturya'nın yanı sıra elemelerden gelen 14 takımın katılımıyla, toplam 16 takım, 4'erli 4 gruba dağılacak. Buna göre, ev sahipleri İsviçre ve Avusturya (A) ve (B) gruplarında yer alacak. Diğer 14 takım, 4 kategoriye ayrılacak. Son Avrupa şampiyonu Yunanistan, en yüksek puana sahip takımla birlikte 1. kategoride yer alacak.

Diğer 12 takım, 3 kategoriye, 2006 Dünya Kupası ve EURO 2008 elemelerinde elde ettikleri ortalama puana göre dağıtılacak. Türk Milli Takımı, kura çekiminde 4. torbada yer alacak. 13. Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri, İsviçre ve Avusturya'nın 8 ayrı kentinde, 7-29 Haziran 2008 tarihleri arasında düzenlenecek.

FİNALLERE GİDECE TAKIMLAR BELLİ OLDU

13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri, bu gece 7 grupta yapılan 22 maçla tamamlandı ve finallere katılacak 16 takım belli oldu.

İsviçre ve Avusturya'nın ortak organizasyonunda 7-29 Haziran 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan finallerde ev sahibi iki ülke doğrudan yer alırken, elemelerde gruplarında ilk iki sırayı elde ederek finallere gidecek diğer ülkeler ise şöyle:


(A) Grubu: Polonya, Portekiz

(B) Grubu: İtalya, Fransa

(C) Grubu: Yunanistan, Türkiye

(D) Grubu: Çek Cumhuriyeti, Almanya

(E) Grubu: Hırvatistan, Rusya

(F) Grubu: İspanya, İsveç

(G) Grubu: Romanya, Hollanda

AA

Labels: , ,

AddThis Feed Button

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home



eXTReMe Tracker