İZLE VIDEO İZLEE KLIP İZLEEE DIZI İZLESENE FILM

izle,video izle,vidio izle,vidyo izle,vido izle,vidivodo,tv izle,+18 izle,dizi izle,bedava video izle,bedava,ıhlamurlar altında,sıla,doktorlar,kara duvak,binbirgece,acemicadı,selena,kader,yersiz yurtsuz,yalancı yarim,hatırla sevgili,beleş izle,free video,müzik video,futbol izle, dini video izle



Tuesday, November 13, 2007

Beşiktaş satılıyor mu

Hint-İngiliz ve Türk ortaklı bir şirketin BJK'yi almak istediği iddiası İMKB'ye bomba gibi düştü

13.11.2007 10:59

Olaylı Fenerbahçe maçı ve 8-0'lık Liverpool hezimetinin ardından taraftarın yönetimi istifaya davet ettiği Beşiktaş'la ilgili olarak borsa kulislerinde ilginç bir iddia ortaya atıldı. Hint-İngiliz ve Türk ortaklı bir şirketin Beşiktaş Jimnastik Kulubü'nü satın almak istediği ancak henüz resmi bir teklif yapmadığı iddia edildi. Kulübün hisseleri borsada işlem gören şirketi Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.'nin Genel Müdürü Sami Çoban, Referans'a yaptığı açıklamada, böyle bir tekliften haberlerinin olmadığını söyledi. Kulübe yakın kaynaklar söz konusu iddaların söylenti olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Ortaya atılan iddialara göre, Hint-İngiliz ve Türk ortaklı şirket, genellikle İngiliz Premier Lig'i kulüplerinde gerçekleşen satın almalar şeklinde Beşiktaş'a sahip olmak istiyor. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde karşılaştığı Liverpool bu yılın şubat ayında ABD'li George Gillett ve Tom Hicks'e 174 milyon sterlin karşılığında satılmıştı. Bu miktarla Anfield Road’un yerine düşünülen stadyumun inşaatının karşılanması ve 80 milyon sterlin aşan borcun kapatılması planlandı. Bir diğer ünlü İngiliz kulübü Chelsea de 2003 yılında Rus işadamı Roman Abramovic tarafından 60 milyon sterline satın alınmıştı.

İşadamlarının kulüp aşkı
ABD’li işadamı Malcolm Glazer de 2005 yılında, dünyanın en zengin futbol kulübü Manchester United’daki payını artırarak, kulübün kontrolünü ele geçirmişti. Bir dönem Alpay'ın da formasını giydiği Aston Villa da 62.6 milyon sterline ABD'li işadamı Randy Lerner'in olmuştu. İngiliz işadamı Mike Ashley ise, Haziran 2007'de Emre Belezoğlu'nun İngiltere'de top koşturduğu Newcastle United'ı 267 milyon dolara almak için anlaşmaya vardı. 1997 yılında Mısırlı işadamı MUhammed El Fayed, Premier Lig takımlarından Fulham'ı 36 milyon sterline, 2006 yılında ise Rus işadamı Alexander Gaydamak Portsmouth takımının tüm hisseleri için 62 milyon sterlin ödedi. Diğer bir İngiliz kulubü Leeds United'ın yüzde 50'si 10 milyon sterlin karşılığında Chelsea kulübünün eski sahibi işadamı Ken Bates'e satılmıştı. İşadamlarının futbol kulübü sahibi olma süreci İtalya'ya da sıçramıştı. 2005 yılında Real Madrid'in eski Başkanı Lorenzo Sanz, İtalyan futbol kulübü Parma'nın bütün hisselerini satın almıştı.

Referans

Labels:

AddThis Feed Button

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home



eXTReMe Tracker