İZLE VIDEO İZLEE KLIP İZLEEE DIZI İZLESENE FILM

izle,video izle,vidio izle,vidyo izle,vido izle,vidivodo,tv izle,+18 izle,dizi izle,bedava video izle,bedava,ıhlamurlar altında,sıla,doktorlar,kara duvak,binbirgece,acemicadı,selena,kader,yersiz yurtsuz,yalancı yarim,hatırla sevgili,beleş izle,free video,müzik video,futbol izle, dini video izle



Friday, November 2, 2007

Derbi maça hakem gölgesi

Beşiktaş maçının hakemini beğenmeyen Fenerbahçe zehir zemberek bir açıklama yayınladı.
Fenerbahçe Kulübü, yarın oynanacak Beşiktaş karşılaşmasını yönetecek hakem İsmet Arzuman'ın bu maça atanmasına tepki gösterdi.

Sarı - lacivertli kulübten yapılan yazılı açıklamada, Merkez Hakem Komitesi'nin (MHK) hakem atamalarının tartışma konusu olduğu, İsmet Arzuman'ın geçmişte Beşiktaş ile oynanan kupa maçında bariz hatalar sonucu siyah-beyazlı takımın kupayı almasına neden olduğu vurgulandı.

Fenerbahçe Kulübü'nün yazılı olarak yaptığı metnin tamamı şöyle:

"Turkcell Süper Lig'inin geride bıraktığımız 10 haftasında Hilmi Ok başkanlığındaki MHK tarafından yapılan ve kamuoyunda tartışma yaratan hakem atamaları, hakemlerin standart taşımayan karar ve uygulamaları ile lig ve kupa maçlarının neticelerine tesir eden hakem hataları, bu hataların sürekli olarak hangi takımların leh ve aleyhine olduğu hususları kamuoyunun malumlarıdır. Öyle ki bu 10 haftalık süreçte, futbolun gelişmesine kaynak aktaran firmaların bile sponsoru oldukları takımlardan desteklerini çekmelerine ve şampiyonluk yarışı içindeki kulüplerin lehine olan müsabaka sonuçlarının bilahare değiştirilmesine neden olan eşi benzeri olmayan hakem hataları ve uygulamaları gerçekleşmiştir.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak ligin başından bu yana maçlarımıza yapılan hakem atamaları, atanan hakemlerin aleyhimize yaptığı hatalar ve bunun sonucunda oluşan puan kayıplarına karşın camiamızdan gelen tüm tepkilere rağmen sabırla herhangi bir eylemde bulunmadık. Ancak gelinen noktada hafta sonu oynayacağımız derbi mücadelesine yapılan hakem ataması bizleri bazı kaygılarımız konusunda kamuoyuna bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır.

MHK'nın, hafta sonu oynanacak derbi mücadelesine yaptığı hakem ataması dikkat çekicidir. Daha önce yönettikleri bir çok maçta verdikleri standart dışı kararlar ile spor kamuoyunun haklı tepkisini ve eleştirisini toplamış hakemlerden biri olan Sayın İsmet Arzuman'ın böylesine önemli ve zorluk derecesi olan bir maçta MHK tarafından görevlendirilmesinin objektif olmadığı kanaatindeyiz.

Futbol kamuoyu, son Fortis Türkiye Kupası finalinin de hakemi olan Sayın Arzuman'ın maçın skoruna ve dolayısıyla kupanın sahibine etki eden hatalarını unutmamıştır. Öte yandan her iki takımında bu karşılaşmanın ardından hayati öneme haiz Şampiyonlar Ligi maçlarına çıkacak olması hiç şüphe yok ki bu derbiyi daha da önemli kılmaktadır. Bu sebeple maçın hakeminin, derbi sonrasındaki bu önemli maçlar açısından her iki takıma da zarar verebilecek nitelikteki kararlara imza atmaması gerekliliği son derece açıktır.

MHK'nın, tartışılan hakemleri zorluk derecesi yüksek maçlara ataması ve bu nitelikteki riskli uygulamalarını sürdürmesine kamuoyunun dikkatini çekiyor ve hafta sonu oynanacak derbi karşılaşmasında hakemin vereceği kararları daha dikkatli takip etmeye davet ediyoruz.

Umuyoruz ki hakem hatalarının damgasını vurduğu değil, sahada oynanan futbol ile hatırlanan bir derbiyi hep birlikte keyifle izleme imkanına sahip olur, hak edenin kazandığı ve alkışlandığı bir maça şahitlik ederiz. "


KARA KARTAL'DAN JET YANIT

Beşiktaş cephesinden ise bu açıklama sonrası jet cevap geldi. Beşiktaş'ın resmi, internet sitesinde yayınlanan açıklamada şöyle denildi;

"Biz de Futbolun Kazanmasını İstiyoruz!


Fenerbahçe Spor Kulübü bugün, “Derbide Kazanan Sadece Futbol Olsun” başlığı ile son derece talihsiz bir açıklama yayınlayarak, “Şampiyonluk Sahada Kazanılmaz” zihniyetini bir kez daha sergilemiştir.

Kulübümüz’ün bu sezon yaşadığı hakem hataları ortadayken, Takımımız’ın minumum 5 puanı hakem hataları neticesinde kaybedilmişken ve bunun sonucunda derbi maçın hakem yönetimi konusunda endişelenmesi gereken tarafın Kulübümüz olması gerekirken; Fenerbahçe Spor Kulübü’nün derbi maçın hakeminin atanmasına yönelik yaptığı bu garip açıklamayı tüm kamuoyu gibi büyük bir şaşkınlıkla karşılıyoruz.

Biz Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak, Beşiktaşlılık duruşu ve Fair Play ruhu gereği; ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu böylesine hassas bir dönemi de göz önüne alarak, ortamı germemek adına derbi maç öncesi sessiz kalırken; Fenerbahçe Spor Kulübü “büyük kulüp” olmanın sorumluluklarını bir kez daha unutarak hareket etmiş, büyüklüğüne yakışmayan küçültücü açıklamalarda bulunmuştur. Fenerbahçe’nin bu tutumunu, özellikle toplumumuzun gergin ve üzgün olduğu bu dönemde etik ve doğru bulmuyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü bu talihsiz açıklaması ile karşılaşma oynanmadan hakemi suçlu ilan etmiş, olası mağlubiyetinin faturasını şimdiden MHK’na kesmiş, maç sonu herkesçe bilinen gündem değiştirme yöntemini şimdiden hazırlamıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü yine sahaya çıkmadan maçı kazanmak istemektedir.

Bu çirkin yöntem, sadece Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’na karşı değil, karşılaşmanın sonucunun etkileyeceği diğer Turkcell Süper Lig Kulüpleri’ne, hem Beşiktaş hem Fenerbahçe taraftarlarına dolayısıyla da Türk Futbolu’na ve tüm spor kamuoyuna karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır.

Beşiktaş’ın bugüne kadar kazandığı her kupada, her puanda alnının teri vardır; Beşiktaş şerefiyle oynamış, hakkıyla kazanmıştır. Beşiktaş’a dil uzatanları, önce kendi geçmişlerine bakmaya davet ediyoruz.

Yarınki derbi maçta, her iki takıma da başarılar diliyor, hak edenin kazanmasını temenni ediyoruz.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız,

BEŞİKTAŞ JK"

Labels: , , , ,

AddThis Feed Button

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home



eXTReMe Tracker