İZLE VIDEO İZLEE KLIP İZLEEE DIZI İZLESENE FILM

izle,video izle,vidio izle,vidyo izle,vido izle,vidivodo,tv izle,+18 izle,dizi izle,bedava video izle,bedava,ıhlamurlar altında,sıla,doktorlar,kara duvak,binbirgece,acemicadı,selena,kader,yersiz yurtsuz,yalancı yarim,hatırla sevgili,beleş izle,free video,müzik video,futbol izle, dini video izle



Tuesday, November 6, 2007

Dünya onlara onlar 'Çarşı'ya hayran


Liverpool, İnönü'deki maçta desibel rekoru kıran Beşiktaş taraftarını unutamıyor..

06.11.2007 16:05

Dünya, Liverpool seyircisine; onlar Beşiktaş taraftarına hayran

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi grup maçında dünya devi Liverpool'u 2-1 yenmesi kadar konuşulan bir başka konu ise taraftarın takıma olan katkısıydı.

Tribün şovunu mükemmel yapan Beşiktaş taraftarı, İngilizleri kendine hayran bırakmıştı. Oysa Liverpool seyircisi takımına desteği ile dünya çapında üne sahipti. Taraftarın takımı coşturan parçası ise 'Asla yalnız yürümeyeceksin.'

Hayatı boyunca hata yapan bir babanın tekrar dünyaya gelerek yanlışlarını telafi etmesini anlatan Carousel müzikali, babanın kızının mezuniyet törenine katıldıktan sonra tekrar dünyadan ayrılmasıyla 'Asla yalnız yürümeyeceksin' parçasıyla bitiyordu. Bu şarkı o yıllardan sonra mezuniyet programlarının hit parçası oluyordu. Liman şehri Liverpool, ABD ile yakın kültürel ilişkisi olan bir yerdi. Genç şarkıcı Gerry Marsden sinemada seyrettiği Carousel müzikalinden çok 'Asla yalnız yürümeyeceksin' şarkısından etkilenmişti.

Anfield Road'ta her maçtan önce stat hoparlöründen günün hit parçaları çalınıyor, seyircinin maçın atmosferine girmesi sağlanıyordu. Sıra 'Asla yalnız yürümeyeceksin' parçasına geldiğinde, herkes bu şarkıya eşlik edince bu kez hoparlör susuyor, dünyanın en büyük korosu şarkıyı söylüyordu. Çoğunluğunu limanda çalışan fakir işçilerin oluşturduğu Liverpool taraftarı bu şarkı ile takıma destek olurken, kendi kimliklerini de buluyordu. Şarkı hit listelerinden çoktan uzak kalıyordu ama Liverpool tribünlerinde söylenmeye devam ediyordu. Liverpool 1963-64 sezonunda 16 yıl sonra İngiltere liginde şampiyon olunca 'Asla yalnız yürümeyeceksin' bir şarkıdan çok öte bir anlam taşıyarak günümüze kadar uzanıyordu. 'Asla yalnız yürümeyeceksin' galibiyette zafer şarkısı, mağlubiyette ise futbolculara moral olarak söyleniyor.

İŞTE LIVERPOOL'U ASLA YALNIZ YÜRÜTMEYEN ŞARKI

Asla yalnız yürümeyeceksin
Fırtınada yürürken başını hep dik tut ve karanlıktan sakın korkma
Çünkü sonunda altın rengi bir gökyüzü ve mutluluğun gümüşten şarkısını bulacaksın
Hayallerin sarsılsa da, altüst olsa da, Rüzgarda, yürümeye devam et
Yağmurda, yürümeye devam et
Kalbinde umutla, yürümeye devam et ve bil ki, hiçbir zaman yalnız yürümeyeceksin
Asla ama asla yalnız yürümeyeceksin

Zaman

Labels:

AddThis Feed Button

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home



eXTReMe Tracker